bglibrary.org

СПОМЕНИ

Прилеп. Тук, по настояването на роднини, за да си отвори къщата, ... нашарени с маниста, пълни със сливова ракия, която в тоя край се произвежда в изобилие ...

СПОМЕНИ

Прилеп. Тук, по настояването на роднини, за да си отвори къщата, ... нашарени с маниста, пълни със сливова ракия, която в тоя край се произвежда в изобилие ...

с ъ с с п о м е н исъс спомени - к у ф а р

Сега разбирам – този град ще липсва в сърцето ми като любим човек, ... 37. Кръстопътища. Не просто пътища, а кръстопът – ... разпънат със сърцето на града.

СПОМЕНИ - Omda.bg

банята на Каракала, каквито в София няма и сега. И мъжете са се ... Жените посещавали баните преди обяд, а мъжете - следобед, когато.

СПОМЕНИ от “ОТЕЧЕСТВОТО” и от “ЧУЖБИНА”

неминуемият край – съм си помислял дали да не взема да понапиша за живота ... Километрите бяха 4-5, но трябваше да изкачваме –.

i• спомени - Книги за Македония

Хилендарски и Неофит Рилски. Тук, в патриотично семей ство, съм се родил през 1912 г., ... бяха на баснословно ниски цени и с голям процент шкарто.1.

Спомени от моя живот - WordPress.com

частни уроци по математика. Белград ми допадна... Този град впечатлява с красотата, историята и духа си, с красивите гледки на.

Спомени за запаметяващи устройства

(ЛЗУ) в Пловдив и за дискови пакети в Пазарджик. Тъй като цените на ... мръзне в неотопляван апартамент. ... Завод за магнитни носители – Пазарджик;.

Спомени за Студентския дом - WordPress.com

махнахме старото парно от ламаринени радиатори и сложихме чугунени. Парното мина на централно отопление чрез ТЕЦ, направи се и абонатна станция.

Йордан Баев - спомени

Постъпих на работа като помощник счетоводител във фабрика "Кирил". Как стана това? ... разменната група - със съпруга, двама сина и домашна помощница,.

ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ ЕМИГРАНТСКИ СПОМЕНИ I-ТOM

В 10,20 часа Краси отговаря на въпрос на жена отвън как се чувства ... се спаси, щом е тръгнал по този дълъг път, но аз си мисля, че това не е така просто.

Спомени за Бончев - Софийски университет

Каишева беше сама разбила хайвера, сама направила солените курабийки. Сега се суетеше около нас и бързаше да подвие крак край масата, за да се включи ...

Цветана-Джерманова-–-Спомени-от-лагерите.pdf

вишката система. Посвещавам ги на внуците, на моите другари и приятели, с които прекарах три години и половина в лагерите .Босна" и „Щурчето".

дневници и спомени за българската история

нах, Тале Христов беше намерил пушка и беше излязал с ед- на група, мене бе ме оставил. Тале Христов падна убит при с. Беловодица, местността Студенчица ...

Спомени на проф. Пантелей Попов

радиационна хигиена в Москва, Асен дойде в къщи и ми даде дълъг списък на негови ... Академик Асен Хаджиолов - поклон учителю, липсваш ни много приятелю!!!

спомени на журналиста явор цаков

съюзници в Източна Евопа, между които и България, не е чак толкова неочаквано защото цялата политика на перестройка водеше натам в тези години.

От Павелско до Америка: Живот в спомени

единствен епизод. ... Иван(1.1.1) беше по-голям от мене - най-малко пет-шест години. ... сезон. Дърво и камък се пукаха от студ, но деверът издържаше.

ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ ЕМИГРАНТСКИ СПОМЕНИ TOM-II

Още не съм го предупредил, но съм си осигурил работно място при ... се забавляват маскираните в това модно облекло френски буржоа? Дали.

ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ ЕМИГРАНТСКИ СПОМЕНИ

ва ми е дамата, тъй като забелязала, че имената ни не съвпадат и идваме ... дон, упреквали полските анархисти, че са изпуснали момента в който.

Спомени от кухнята: Гръцките кюфтенца на Димитрис

1 малка глава лук, ситно нарязана ... сместа малки колкото една хапка цилиндрични топки, ... средиземноморска кухня в края на 19 и началото на 20 век.

български език, спомени за българско минало и

Тирана), доц. д-р Раки Бело от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и ... и историческите му забележителности (Дамко 2010: 156). Тук – закономерно –.

незебравими спомени за болницата в елхово от един

Изгрев и да уреди вечеря на важните гости. Мисля, че носеше името. „Тунджа”. ... Въздухът с лека приятна миризма. Навярно напръскан против мухи и комари.

МОИТЕ СПОМЕНИ ЗА 20-то УЧИЛИЩЕ «ТОДОР МИНКОВ»

Бывший ученик 20-ой школы имени Тодора Минкова в Софии. В статье автор описывает свою школьную жизнь, ... училището на тенис в Борисовата градина, по същото.

НЕИЗДЪХНАЛИ СПОМЕНИ - ПОЕЗИЯТА НА ЯСЕН ВЕДРИН

в живота разностранно многолик. Дали оставят кръгове словата в дъждовните води на любовта? Намираме ли в думи красотата, щом толкова пленяваща е тя?

лет над урнатите гнезда: спомени и сеќавања за врањевци

гајда или сурле, играјќи бабарски игри, ги посетуваа сите домови. ... природата, но и извонредна потврда за разликите во вредностите.

Спомени от годините на Холокоста – 1940-1943

Сватбата се състоя в шуменската синагога, на половин път между София и ... Полша. По-бедното население от тези квартали най-спонтанно реши да.

Спомени и анекдоти за великотърновци Сава Русев

Велико Народно събрание, което избрало за княз на България Фердинанд ... Така братя Шопови забогатели и построили най-хубавия хотел в Търново - хотел.

спомени на петър балабанов - Община Трявна

Априлското въстание 1876 г.) ... ред, за участието на тревненци в Априлското въстание и в ... 1876 г. в Трявна. По разказа на участващия във въстанието.

Хорото родно въ ритъмъ ме люлѣе на спомени отъ минаʌнтѣ дни.

дители, е обезглавяване на българската интелигенция, ли- шаването й отъ духовни водачи, отъ личности, на които хората иматъ довѣрие.

Спомени за командира капитан І ранг Кръстю Панчев

ракията в селската кръчма, а жандармеристите обикаляли горите край. Обзор, нелегалните лежали на тавана на неговата мелница. За тези въпроси.

Катерина Евро - „Тетрадка за рецепти и спомени“ ПРЕДГОВОР

фотограф, автор на пет малки книжки със здравословни рецепти, и аз, авторката, която ... растат „най-вкусните домати, чушки и краставици в света“, ...

Горна Джумая и Благоевград в документи, спомени, пътеписи ...

Учебната програма има за цел да запознае студентите от Югоза- падния Университет с историята на Горна Джумая /по-късно Благоевг- рад/ от неговото време като ...

Христо Спасов – ученият и човекът в моите спомени

22 янв. 2021 г. ... което е качество, дадено невинаги и не всекиму и сега. Мисля, че Спасов беше такъв, защото знаеше стойността на своите постижения.